Cum să faci cumpărături în Chișinău

10 februarie 2016 destin valah Lifestyle

Cu răbdare, cu foarte multă răbdare. Mecanismul de bază al comerțului este același ca în toată lumea, însă unele aspecte practice sunt puțin diferite.

Cumpărătura la Chișinău durează. Vânzătorii de multe ori sunt surprinși că le ceri un anumit produs și trebuie să le arăți produsul în raft ca să îi convingi să ți-l dea. Combinațiile la rest îi surprind și mai tare: dacă vrei să achiți marfă în valoare de 53 de lei cu o bancnotă de 100 de lei și spui ”vă mai dau eu trei lei, dați-mi 50 rest” devin foarte bănuitori, exită în a lua banii. Trebuie să treacă între 5 și 10 secunde ca să își dea seama că nu vrei să-i tragi pe sfoară. În general vânzătorii din Chișinău au o mică întârziere, nu foarte mare, dar de ajuns cât să apară pauze stânjenitoare.

Și nu este vorba aici de accentul de România, am văzut de nenumărate ori că și vorbitorii de limbă rusă au parte de același tratament. Despre viteza turbată a chelnerilor din Chișinău vă povestesc altădată.

Tag-uri:
Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Destin Valah © 2021 . Designed by: Livedesign