Concluziile le trageți singuri…

26 ianuarie 2016 destin valah Istorie
de Constantin Gheorghe

Economia României este grav bolnavă. Structural bolnavă. Boala se numește dependența de salariile foarte mici. E ca un drogat: nu se poate lăsa. Cum nu are drogul la îndemână, cum încep convulsiile, intră în sevraj. Salariile foarte mici nu îndeamnă pe nimeni să investească, nici în retehnologizare, nici în pregătirea personalului, nici în cercetare-dezvoltare. Spuneți-mi un singur produs românesc, cap-coadă, conceput și produs aici, pe care îl puteți cumpăra acum! Până și ”mezelurile tradiționale” sunt produse sub licență și cu tehnologii străine.

Și cum economia nu ne mai aparține, nu mai avem niciun instrument de intervenție, altul decât scăderea taxelor și impozitelor și menținerea salariilor la un nivel inacceptabil de scăzut. Alții iau decizii. Și nimeni nu presează pentru ieșirea din această situație: sindicatele nu mai există, Codul Muncii a avut grijă să le aducă la tăcere, iar Guvernului, cum îndrăznește să umble la salariul minim, i se arată pisica. Și dacă nu înțelege, ies tinerii frumoși și liberi, cu ”Jos comunismul!” și ”Corupția ucide!” și s-a rezolvat! Asta dacă nu-l rezolvă SRI și DNA înaintea lor.

Concluziile le trageți singuri…

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Destin Valah © 2021 . Designed by: Livedesign