FeaturedIstorie

Ce faci când vine unul și te omoară?

Un scenariu simplu: vine un băiat și îți omoară pe cineva din neam. Apoi vine spre tine. E clar ce are de gând. Ce faci? Recomandarea actuală este să vorbești frumos cu el. Să-i spui ceva elegant, pe un ton calm.

Prietene, știu că ai omorât pe unul din neamul meu, îl văd acolo cum zace în sânge. Sunt profund afectat de acest gest extrem al tău, dar sunt gata să te înțeleg. Probabil că ai fost neglijat în copilărie, poate că ai fost abuzat și ai păstrat niște traume pe care încerci în mod greșit să le elimini ucigând alți oameni. Știu că faci parte dintr-o cultură diferită pe care eu o respect și doresc să o promovez. Sunt sigur că nu din cauza culturii tale diferite l-ai ucis pe neamul meu. Te rog frumos să lași arma jos și să te predai poliției. Îți garantez că vei beneficia de un proces corect în care te vei putea apăra. Probabil vei fi condamnat la 15 ani de închisoare și vei putea fi eliberat după 7-8 ani. În închisoare vei beneficia de condiții extraordinare și vei putea înainta plângeri. Se vor găsi ziariști care să scrie despre condițiile barbare în care ești deținut, cu acces la internet doar 2 ore pe zi. Având toate acestea în vedere te rog să nu mă ucizi.

Cam așa sună discursul european referitor la teroriști. Americanii sunt mai primitivi, nu dețin un astfel de vocabular dezvoltat și plin de nuanțe, au metode mai directe în astfel de situații.

sursa-http://www.kishiniov.eu/ro/

Din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button