Capitalismul a învins definitiv.

21 august 2016 destin valah Editorial, Istorie
de Constantin Gheorghe

Eu zic că gașca economiștilor libertarieni este în culmea fericirii, după Jocurile astea Olimpice: în sfârșit, România este, în clasamentul pe medalii, acolo unde îi e locul. Uitați-vă la toate celelalte clasamente, făcute după criterii economice și sociale, și vedeți corelația. Unde suntem economic, suntem și sportiv. Cine sunt cei pe primele locuri în clasamentul pe medalii la JO de la Rio? Păi, cei care sunt primii și în clasamentele privitoare la puterea economică.

Din motive de ”comunism”, până acum în sport performanța reală a depășit performanța potențială. Or așa ceva NU e bine. Cum nu e bine ca PIB real să treacă peste PIB potențial, pentru că se duce dracului mustăria, așa și cu performanța sportivă. Să învățăm să ne vedem lungul nasului!

După ce am ajustat populația la puterea economică(economie care nu poate susține mai mult de 14-15 milioane de locuitori), fie prin mortalitate crescută, fertilitate scăzută, dar mai ales prin emigrație economică, acum am ajustat și sportul la starea economiei. Gata, acum nu ne mai lipsește nimic! Capitalismul a învins definitiv. Măcar dispare o temă falsă de campanie electorală. Deși nu cred că avem norocul ăsta: ar însemna să nu mai avem pe cine da vina pentru starea noastră mizerabilă.

Tag-uri: ,
Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Destin Valah © 2021 . Designed by: Livedesign