FeaturedLifestyle

Băieţii buni câştigă: femeile aleg altruismul în defavoarea aspectului fizic

Se spune că băieţii buni nu câştigă niciodată. Ei bine, câţiva cercetători au decis să testeze această teorie şi au efectuat un studiu care arată că bărbaţii care acordă atenţie nevoilor celor din jur ar putea avea şanse mai bune de a cuceri femeile decât cei care sunt preocupaţi doar de ei înşişi.

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Worcester şi Universitatea din Sunderland, în Marea Britanie, au dorit să afle dacă altruismul este o calitate care poate influenţa în mod semnificativ felul în care femeile îşi aleg partenerii.
În cadrul cestui nou studiu cercetătorii au vrut să vadă ce se întâmplă atunci când două caracteristici dezirabile precum un fizic atrăgător şi altruismul sunt analizate împreună şi care dintre cele două calităţi este preferată de către femei.

Autorul principal al studiului, Daniel Farrelly, spune că altruismul şi cooperarea sunt lucruri care, conform viziunilor tradiţionale ale evoluţiei, nu ar trebui sa aibă loc în cadrul speciei umane. Teoria evoluţiei spune că un individ ar trebui să facă doar ceea ce avantajează propagarea propriilor gene, ceva ce are mai mult de-a face cu un fizic sănătos care ne atrage în mod instinctiv, pe când altruismul înseamnă, dimpotrivă, să acţionezi pentru beneficiul altor persoane.

Studiul a inclus 202 de femei cărora le-au fost arătate 24 de poze ce arătau bărbaţi cu aspecte fizice variate. Alături de poze erau descrieri a ceea ce bărbaţii ar fi făcut precum salvarea unui copil, a cumpăra o cafea pentru un om sărman, iar alte poze descriau cum aceşti bărbaţi refuzau să ajute în aceleaşi situaţii.

Cercetătorii au descoperit că altruismul este un factor mai important pentru femeile care căutau o relaţie serioasă, pe termen lung. Aceste concluzii susţin studii mai vechi care spun că altruismul este important deoarece arată femeilor că acea persoană o va sprijini şi va fi un tată mai bun pentru copiii săi.
Pe de altă parte, bărbaţii egoişti s-au dovedit a fi mai atrăgători pentru femeile care nu căutau o relaţie serioasă.

Aş zice că e perfect normal, nu-i aşa? Se pare totuşi că acest aspect i-a surprins întrucâtva pe oamenii de ştiinţă, aceştia gândindu-se că o posibilă explicaţie ar fi că se leagă de alte caracteristici pe care femeile le caută pentru un flirt, cum ar fi narcisismul. De ce? Încă nu am aflat, dar se pare că se pregăteşte un nou studiu care va analiza exact această întrebare, pentru a afla mai multe despre motivaţia din spatele alegerilor partenerului ideal în orice situaţie.

sursa-http://bucurestifm.ro/

Din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button