FeaturedIstorie

Atât bun-simț să fi avut…

de Constantin Gheorghe

”Clasa politică se schimbă încet, dar se schimbă. Aceste schimbări sunt inevitabile. Iar cei care au înțeles mesajul românilor, mesajul României după Colectiv, vor avea, probabil, o poziție mai bună în alegeri, iar cei care nu au înțeles acest mesaj, încet, dar sigur, vor fi măturați de pe scena publică. ”

Acum, câteva mici nedumeriri. Bine, mai mari, că Iohannis o fi el profesor, dar cum deschide gura, în politică, te bagă în ceață! Așadar: care este mesajul ”românilor”? Că în noiembrie 2015, după ”Colectiv”, mesajul a fost ”Muie, Ponta! Jos guvernul!” Chestia aia cu ”Corupția ucide!” e doar o găselniță imbecilă. Niciunul dintre cei anchetați în acest caz nu este anchetat pentru fapte de corupție!

În marea mea prostie, am înțeles că tinerii frumoși și liberi au cerut atunci, și cer și acum, mai mult stat, și, dacă se poate, servicii publice moca! Fără să plătească! Dar să primească tratamente precum ăia care plătesc de se rup asigurări private! Care nici ăia nu primesc pe cât plătesc, dar asta e altă poveste! Cu alte cuvinte, lor li se cuvine, și dacă nu li se dă, politicienii care nu le dau trebuie să plece! Pentru că sunt corupți! Dar ei ce pizda mă-sii dau societății? Ei cu ce contribuie la funcționarea-așa proastă, cum o fi ea-a serviciilor publice? Cu ce contribuie la efortul ăla de solidaritate, pe care îl cer celorlalți?

Ce primesc idioții de la clasa politică, aia aplaudată de Ciolannis, pentru că a înțeles imperativele lor și s-a reformat? Privatizarea sistemelor de educație și sănătate! Păi, cum rămâne cu moca? Pula moca, scoateți banii?! Perfect!

Li se pare idioților că politicienii ăia ”reformați”, pe care îi susține președintele în campania electorală, au rezolvat vreo problemă de sistem? Sunt garanții că nu se va repeta un accident ca acela din ”Colectiv”? Statul s-a întărit, controlează mai riguros lucrurile? Sau doar i-a ușuit pe unii din Centrul Vechi, din clădiri cu bulină, mai spre Romană și spre Dorobanți, tot în clădiri ciufulite, dar cu bulina mai discretă? S-au întărit normele de funcționare pentru astfel de afaceri, care implică participarea unor mulți indivizi? Să fim serioși? Are ISU mai mulți angajați, specializați pe control și autorizare? S-au angajat oameni pentru laboratoarele de expertiză?

Mai mult, ținând cont de natura accidentului, și de mecanismul care a stat în spatele lui-lăcomia ticăloasă a unor ”capitaliști”, culmea, de aceeași vârstă, și cu aceleași valori cu tinerii morți în club!-demersul politicienilor ălora reformați, și pupați pe frunte de Iohannis, ar trebui să fie unul radical anticapitalist! Or fi Burghiu-Bej și liberalii ei așa ceva? Or fi Neicușor Dan, Chichirău și Colete așa ceva? Și atunci?

Eu pot înțelege: omul nostru vrea guvernul lui și după 11 decembrie, vrea și parlamentul lui, că România e moșia lui! Dar putea să tacă dracului măcar azi. Că știe bine că guvernul Cioloș e clădit pe cadavrele celor morți în accident. Atât bun-simț să fi avut…

Din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button