Ăștia ce-or face?

20 decembrie 2015 destin valah Istorie
de Constantin Gheorghe

Mai știți bancul ăla cu Stalin și Hitler, în balconul Mausoleului lui Lenin, privind la parada militară din anul de grație 1980 și ceva? În care toți invitații erau extaziați de ce vedeau, doar Hitler stătea și citea ”Pravda”? Tras de mânecă de un invitat, care-i spune: ”Dacă aș avea armamentul ăsta, aș câștiga orice război!”, Hitler îi răspunde ”Dacă aș fi avut un ziar ca ăsta, nici azi nu s-ar fi aflat că am pierdut războiul!”

Ei bine, cam așa și cu presa franceză. După alegerile regionale, și după ce li s-a arătat pisica FN, brusc toți au descoperit că Hollande nu e un băiat chiar atât de rău, că a învățat să-și țină prohabul închis când trebuie, iar Sarkozy e nașpa rău, chiar dacă partidul lui a câștigat mai multe regiuni. Iar 2016 nu arată chiar rău, că 2015 a fost chiar bunicel, și că, oricum ai lua-o, altul mai bun n-ai de unde lua, tanti Lagarde fiind ușor ocupată cu mersul la tribunal, DSK, la fel, iar Marine Le Pen se străduiește și ea să li se alăture celor doi.

Și voi ziceți că-i Putin nașparliu, cu democrația lui dirijată? Ăștia ce-or face?

Tag-uri: , , ,
Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Destin Valah © 2021 . Designed by: Livedesign