FeaturedIstorie

Așa funcționează lumea în care trăim. Nu e drept, nu-mi place. Dar nu-s nebun să refuz realitatea. A, putem încerca s-o schimbăm.

de Constantin Gheorghe

Vreți un scurt rezumat al situației, după un an de împliniri mărețe ale klausismului-sau, dacă sună mai bine, iohannismului-ca să puteți dormi bine? Păi, jumătate din autoritățile locale decapitate, cu administrațiile pe butuci, plus Primăria Generală, adică un oraș cu peste două milioane de locuitori, plus administrația centrală pe butuci, adică fără premier, și cu guvern care nu se știe de ce mai există, că nu poate face nimic. Plus fără buget, fără un nou acord cu FMI(nu că ne-ar trebui, dar asta e o agravantă, care se adaugă imaginii de instabilitate politică și de violență socială), cu grave crize sociale în perspectivă, din cauză că decizia de orice fel este paralizată.

Prețul ”guvernului meu” și al luptei împotriva corupției va fi distrugător. Pentru satisfacțiile de moment ale unor neica-nimeni, 20 de milioane de oameni o iau peste bot. Prostia se plătește. Dar nu deșteaptă. Și după episodul ăsta sinistru tot proști vom rămâne. O să ne mai arunce tuta aia de la DNA niște politicieni în cătușe, mai face niște spectacole de sunet și lumină fascistul ăla de la SRI, Coldea. Dar de rezolvat nu rezolvăm nimic. Ne vom afunda grav în mocirlă. Odată lipită eticheta de ”țară instabilă” de România, adio și-un praz verde!

Așa funcționează lumea în care trăim. Nu e drept, nu-mi place. Dar nu-s nebun să refuz realitatea. A, putem încerca s-o schimbăm. Dar ce să faci când tot felul de idioți ies ca păduchii în frunte, și dau cu mucii în fasole? Când reaprind războiul româno-român? Când sapă noi tranșee? Când ridică noi ziduri între români?

Am scăpat de Ponta și de odiosul său guvern. E bine! Vorba vine, bine…Dar, revin: cine plătește? În niciun caz cei care au montat spectacolul ăsta sinistru. Lor li se vor mări salariile. Și personalul. Vor mai făta noi șefi și șefuți. Vor asculta și mai mulți români, că sunt atâtea amenințări la adresa securității naționale. Sigur, ăia care sunt turbați de foame nici nu știi când sar să te muște.

S-a mai dus o oportunitate de a ieși dintr-o capcană de imagine. Tembelilor care nu-și câștigă traiul din munca lor nu le-a păsat! O să vină ea și vremea decontului. Cei care acum s-au retras din piață, pentru că sensul protestului lor a fost deturnat, nu vor uita, și cred că nici nu vor ierta. Se vor întoarce. Și atunci nu cu gunoaiele de la GDS, de la ”societatea civilă” a SRI și a Ambasadei Americane va discuta Iohannis. O să regrete amarnic prostia făcută azi. În locul lui aș da afară TOATĂ echipa de consilieri. Care și-au promovat șmenurile lor, lăsându-l cu ochii în soare. Ori se maturizează, și devine ”președintele TUTUROR românilor”, ori pleacă. Cu el nu va mai avea nimeni răbdare!

Din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button