Apocalipsa DUPĂ Ponta, maică!

25 ianuarie 2016 destin valah Istorie
de Constantin Gheorghe

Apocalipsa DUPĂ Ponta, maică! ”Așadar, majorarea veniturilor populației prin indexările aplicate sectorial și majorarea salariului minim pe economie și reducerea prețurilor la mâncare prin scăderea TVA au avut drept consecință, cu precădere, o creștere mai însemnată a consumului de produse alimentare din import decât o stimulare a producției interne.”

Logic, dacă NU creșteau salariile, dacă NU scădea TVA, așadar NU creștea consumul, am fi avut o sănătoasă stimulare a producției interne, și o scădere a importurilor.

Bă, ăștia de la ”CursDeGuvernare”: stimularea consumului e una, satisfacerea lui din producție internă, alta. Cererea de alimente trebuie satisfăcută ACUM, nu peste un an! Acum! Dacă n-ai capacități de producție interne suficiente, deficitul de ofertă este satisfăcut din import. De la cei care au capacitățile respective. Ca să construiești o fabrică de procesare, durează și doi ani. Dacă-ți dă cineva bani să investești. Gicu de la sculărie vrea să mănânce parizel azi, în pauza de masă. Cum facem? Ca orice român deștept, mai distrugem niște capacități de producție autohtone. Vedem noi cum, nu e greu: ai DNA, ai SRI, ai ANAF, ai vameși. Fac minuni! Ai și rețelele de hipermarketuri exclusiv străine, care au grijă să NU se dezvolte concurența autohtonă a producătorilor de alimente, și tot așa.

De dragul deficitului de cont curent, eu zic să reducem drastic salariile, să trântim un TVA la vreo 35%, și ne-am scos! Tot aveți voi o obsesie cu mărirea salariilor, care e mereu nașpa. Ce nevoie mai avem de dușmani, cu așa jurnaliști români?

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Destin Valah © 2021 . Designed by: Livedesign