Am mai spus: pauza de democrație s-a terminat. Începe un nou coșmar…

17 noiembrie 2015 destin valah Istorie

de Constantin Gheorghe
Dreapta extremă, de esență legionaroidă, a reușit să cucerească, încet, încet, cu complicitatea TUTUROR partidelor politice, puncte esențiale de comandă din stat, din societate, din viața intelectuală, din Justiție și din serviciile secrete. Iar acum începe răfuiala cu orice înseamnă ”democrație”. Ce n-au reușit legionarii la sfârșitul anilor 30 vor reuși acum. Doar că nu mai sunt ”naționaliști”. Au învățat lecția. Acum sunt cei mai violenți susținători, și admiratori, ai neo-conservatorismului american, alt fascism în blană de democrat.
Un nou totalitarism se naște în România. Și nimănui nu-i pasă. Pentru prima oară îmi este frică pentru ce mi-ar putea rezerva viitorul. În timpul lui Ceaușescu știam cine sunt prietenii, cine dușmanul. După 1990 aveam măcar libertatea să îmi frâng gâtul pe cont propriu. Am mai spus: pauza de democrație s-a terminat. Începe un nou coșmar…

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Destin Valah © 2021 . Designed by: Livedesign