Altminteri ”Uniți salvăm!” și ”Corupția ucide!”

05 martie 2016 destin valah Istorie
de Constantin Gheorghe

Aud că tehnocraților  le-a trecut prin minte să interzică fumatul în casele ANL. Este un fenomen extrem de periculos, nu atât prin faptul că merge în direcția limitării unor drepturi și libertăți individuale și colective, ci pentru că această supra-reglementare ascunde neputința puterii publice de a reglementa domeniile cu adevărat importante pentru viața indivizilor și colectivităților.

Supra-reglementarea vine în contextul în care domenii tot mai largi ale economiei, mai ales în domeniul financiar-bancar, sunt de-reglementate masiv. Fără dereglementarea din anii Reagan-Thatcher, accentuată apoi sub asaltul dogmei neo-liberale, nu am fi avut crizele cu repetiție, începând cu aceea din 1987, și terminând cu neterminata asta, începută în 2007. Şi nici polarizarea socială şi economică obscenă, de genul 62 de familii au o avere echivalentă cu aceea deţinută de 3, 2 miliarde de oameni.

Așa că ”statul” își umflă mușchii când e să ia de urechi o mămăiță care vinde trei grămăjoare de urzici și o căpățână de usturoi, dar ia de bune ”declarațiile pe proprie răspundere” ale giganților din industria alimentară, care pun în căcaturile pe care ni le vând jumătate din tabelul lui Mendeleev, sau cultivă OMG, folosesc pesticide cancerigene, distrug bio-diversitatea și-i fac sclavi pe micii producători agricoli.

Altminteri ”Uniți salvăm!” și ”Corupția ucide!” Ia mai pupați-ne-n cur, idioților!

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Destin Valah © 2021 . Designed by: Livedesign